Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat miercuri, 8 decembrie 2021, că se estimează că România are o evaziune fiscală la 10% din PIB şi că 34% din TVA nu este colectat.

„În acest moment se estimează că România are o evaziune fiscală la 10% din PIB, mai exact, ca să şi cuantificăm, 10% din PIB sunt Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei şi Ministerul Agriculturii. 34% din TVA nu este colectat în România. Acest lucru cuantificat în bani înseamnă 6 miliarde de euro. Noi, în loc să ne gândim să atragem fondurile europene în exerciţiul financiar trecut, discutăm prea mult de PNRR, bani care vor veni peste un an, doi şi în loc să reorganizăm vama, să introducem cât mai repede radarul mărfurilor şi în zonele în care există marea evaziune, toată facturarea să fie electronică, vorbim cum să tăiem din salarii şi din pensii. Este incorect. Eu îmi doresc un guvern funcţional, un guvern care să colecteze ce este al statului român” a declarat Marcel Ciolacu.

The post VIDEO Marcel Ciolacu: Eu îmi doresc un guvern funcţional, un guvern care să colecteze ce este al statului român appeared first on Partidul Social Democrat – PSD.

Articol preluat de pe websaitul oficial al PSD

error: Conținut protejat! Nu aveți dreptul să copiați și să folosiți imaginile si textele din acest websait decât cu acordul scris al organizației PSD Vadu Crișului!