PSD consideră că România trebuie să fie solidară cu toate deciziile Uniunii Europene privind sancționarea severă a Federației Ruse pentru actul iresponsabil de agresiune militară împotriva Ucrainei.

În același timp, PSD consideră că Uniunea Europeană trebuie să manifeste solidaritate față de toate statele membre care sunt afectate de aceste sancțiuni împotriva Federației Ruse și în mod special față de țările aflate la granița cu Ucraina, care sunt implicate în mod direct în gestionarea situației refugiaților, care, conform estimărilor Organizației Națiunilor Unite tinde să devină cea mai amplă criză umanitară de pe teritoriul european, după Al Doilea Război Mondial.

Prin urmare, PSD solicită tuturor autorităților competente ale statului să inițieze un dialog activ la nivelul Comisiei Europene pentru activarea mecanismelor de sprijin existente și pentru crearea unor mecanisme noi, inclusiv în sectorul energetic, pentru compensarea impactului negativ resimțit de statele membre din cauza războiului dintre Federația Rusă și Ucraina.

Totodată, PSD anunță că va utiliza toate canalele disponibile la nivel european, prin intermediul grupului propriu de europarlamentari social-democrați sau la nivelul familiei politice europene, pentru operaționalizarea unor mecanisme de sprijin financiar și logistic dedicate statelor membre aflate în linia întâi în raport cu zona de conflict.

The post PSD solicită solidaritate din partea Uniunii Europene față de statele membre afectate de conflictul din Ucraina appeared first on Partidul Social Democrat – PSD.

Articol preluat de pe websaitul oficial al PSD

error: Conținut protejat! Nu aveți dreptul să copiați și să folosiți imaginile si textele din acest websait decât cu acordul scris al organizației PSD Vadu Crișului!