Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că Guvernul Cîţu nu a avut nevoie decât de câteva zile pentru „a-şi da arama pe faţă”, iar luni a dat oficial „startul austerităţii” prin decizia de a stopa creşterea valorică a prestaţiilor sociale.

„Cabinetul Cîţu nu a avut nevoie decât de câteva zile pentru a-şi da arama pe faţă: astăzi, a dat oficial startul austerităţii! Prima decizie a acestui Guvern Strâmb al Dreptei este stoparea creşterii valorice a prestaţiilor sociale. O lovitură dramatică pentru cei mai defavorizaţi dintre români, pe care PNL şi USR-PLUS îi condamnă la sărăcie extremă. În plus, Guvernul vrea să îngheţe mai multe venituri începând de anul viitor, printre care indemnizaţia de hrană, sporurile, voucherele de vacanţă, dar şi salariile profesorilor”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Acesta a adăugat că nici nu poate fi vorba „de taxe zero pe salariul minim”, aşa cum propunea USR în campanie.

„În schimb, vor să umilească milioane de angajaţi crescând salariul minim brut pe ţară garantat în plată pentru anul 2021 cu maxim 70 de lei lunar. Asta înseamnă că generosul Cîţu le oferă muncitorilor români câte 2 lei în plus pe zi! Atât au putut”, a mai spus Marcel Ciolacu.

The post Marcel Ciolacu: Cabinetul Cîţu a dat oficial startul austerităţii; prima decizie-stoparea creşterii valorice a prestaţiilor sociale appeared first on Partidul Social Democrat – PSD.

Articol preluat de pe websaitul oficial al PSD

error: Conținut protejat! Nu aveți dreptul să copiați și să folosiți imaginile si textele din acest websait decât cu acordul scris al organizației PSD Vadu Crișului!