PSD cere Guvernului să se pronunțe dacă mai are în vedere organizarea testării anti-covid în unitățile de învățământ sau dacă a renunțat cu totul la această abordare. Având în vedere avertismentele specialiștilor privind iminența valului patru al pandemiei, precum și dezastrul din Educație cauzat de perioada nepermis de lungă în care școlile au fost închise, este absolut necesare ca noul an școlar să fie pregătit din timp, astfel încât cursurile să se desfășoare cu prezență fizică, în condiții de siguranță.

România nu își mai permite să rateze un nou an școlar din cauza deciziilor haotice și a certurilor din Coaliția de guvernare cu privire la tipul testelor anti-covid care să fie folosite în sistemul de învățământ. Este absolut necesar ca Guvernul să prezinte public, în cel mai scurt timp, ce decizie a luat în această privință și ce măsuri va întreprinde în perioada de vacanță pentru organizarea testării în unitățile de învățământ, după modelul celorlalte state europene.

Biroul de presă al PSD

The post Guvernul trebuie să prezinte planul privind organizarea testării anti-covid în școli appeared first on Partidul Social Democrat – PSD.