Europarlamentarul Dan Nica, liderul Delegației PSD din Parlamentul European și raportor al Comisiei de Industrie, cercetare și energie din Parlamentul European pentru modificarea Regulamentului de instituire a Mecanismului de redresare și reziliență în ceea ce privește capitolele privind REPowerEU din planurile de redresare și reziliență a declarat că, în urma votului de azi din Comisia pentru Industrie, Energie și Cercetare, România va fi avantajată de exceptarea de la principiul „Nu face rău semnificativ” pentru proiectele de infrastructură și instalațiile de petrol și gaze, inclusiv pentru regenerabile, stocare, interconectori și transportul energiei.

„Comisia Europeană avea deja în vedere derogarea pentru infrastructura și instalațiile de petrol și gaze, dar am reușit extinderea acestei derogări la regenerabile, stocare, interconectori și transportul energiei. Pentru România înseamnă că pot fi demarate proiecte în domeniu mult mai rapid”, a precizat Dan Nica, raportor ITRE pentru modificarea Regulamentului de instituire a Mecanismului de redresare și reziliență în ceea ce privește capitolele privind REPowerEU din planurile de redresare și reziliență.

Europarlamentarul român susține că „ne confruntăm cu o criză majoră din cauza pandemiei și a războiului din Ucraina și trebuie să luăm măsuri urgente. În acest spirit avem propunerea Comisiei pentru includerea unui capitol RepowerEU în Facilitatea de redresare și reziliență (RRF). Comisia propune să ofere sprijin financiar, în cadrul RRF, pentru a înlătura blocajele din rețeaua europeană de gaze, în cazul încetării fluxurilor de gaze rusești”, a subliniat Dan Nica.

Coordonatorul eurodeputaților S&D din Comisia pentru Industrie, Energie și Cercetare a anunțat că s-au mai adoptat solicitarea ca măsurile din planurile naționale să reflecte și nevoile consumatorilor vulnerabili din sectorul energetic, precum și flexibilitatea de a modifica planurile naționale de redresare și reziliență, pentru a lua în calcul efectele războiului din Ucraina, în cazuri specifice și justificate.

The post Dan Nica: România va beneficia de 1,4 miliarde de euro și poate demara mult mai repede investițiile din infrastructura de petrol, gaz, regenerabile și transportul energiei, după votul de astăzi pentru raportul meu din Comisia ITRE din Parlamentul European appeared first on Partidul Social Democrat – PSD.

Articol preluat de pe websaitul oficial al PSD

error: Conținut protejat! Nu aveți dreptul să copiați și să folosiți imaginile si textele din acest websait decât cu acordul scris al organizației PSD Vadu Crișului!