Dan Nica, liderul Delegației PSD din Parlamentul European, a anunțat că România va beneficia de cea mai mare livrare de vaccinuri din partea UE de până acum. ”UE trimite 29 de milioane de doze de vaccin către statele membre, țara noastră urmând să primească peste un milion de doze în zilele următoare. Solicit Guvernului să pregătească sistemul național de vaccinare pentru acest aflux masiv”, a declarat Dan Nica, membru în grupul interinstituțional european de monitorizare a campaniei de vaccinare anti-COVID-19.

Europarlamentarul social-democrat a subliniat că se impune o îmbunătățire urgentă a capabilităților de vaccinare mobilă în mediul rural, în special în localitățile în care nu există puncte medicale, precum și multiplicarea centrelor de vaccinare în mașină în mediul urban.

”Nimeni nu mai poate acuza lipsa vaccinurilor. Vaccinuri sunt, esențial este să existe și voința guvernamentală de a acționa cât mai eficient pentru imunizarea populației”, a declarat Dan Nica.

The post Dan Nica: Cer Guvernului să se pregătească pentru cea mai mare livrare de vaccinuri din partea UE appeared first on Partidul Social Democrat – PSD.