Europarlamentarul Dan Nica, liderul delegației PSD din Parlamentul European, i-a cerut azi, pe un ton categoric, comisarului european pentru Energie, Kadri Simson, să vină cu măsuri urgente pentru rezolvarea crizei energetice.

”Situația este dramatică. Avem o creștere a prețurilor la energie electrică cu peste 50% față de anul trecut și a gazelor cu 400%, creșteri care afectează zeci de milioane de cetățeni și sute de mii de companii din UE. Ce face Comisia Europeană pentru a stopa această situație acum?”, a întrebat coordonatorul eurodeputaților Grupului S&D din Comisia pentru Industrie, Energie și Cercetare.

”Vorbiți de o piață a energiei. Care piață? Când avem asemenea fluctuații de preț nu se mai poate vorbi de o piață a energiei funcțională! De ce s-a renunțat la obligația de a avea rezervoare de gaz pline până în luna septembrie a fiecărui an? Care este situația reglementării operatorilor cu poziție semnificativă pe piața energiei? De ce nu veniți cu propunerea ca profiturile excepționale să fie impozitate? Ne aflăm în fața unei situații de speculă, pe care ați spus că o veți investiga și acum aflăm că vom avea rezultatele abia peste trei ani! Care sunt măsurile pe care le veți lua în următoarele două săptămâni?”, a declarat Dan Nica în dezbaterea din comisia europarlamentară cu comisarul european pentru Energie.

The post Dan Nica: Atac dur la comisarul european pentru Energie privind explozia prețurilor appeared first on Partidul Social Democrat – PSD.

Articol preluat de pe websaitul oficial al PSD

error: Conținut protejat! Nu aveți dreptul să copiați și să folosiți imaginile si textele din acest websait decât cu acordul scris al organizației PSD Vadu Crișului!